top of page

Spørsmål og svar

Finn svarene på det du lurer på!

Welcome to our Help Center. Check out the list of frequently asked questions below for some quick answers. If you can’t find what you’re looking for, let us know and we will get back to you in no time.

 • Hvilke vanlige fotproblemer kan oppstå?
  Vanlige fotproblemer inkluderer hælspore, plantar fasciitis, ligamentskader, blemmer, soppinfeksjoner som fot sopp, inngrodde tånegler, hammertær, og bunions, blant andre.
 • Hva er årsakene til vanlige fotproblemer?
  Årsakene til vanlige fotproblemer kan variere og inkluderer feil sko, overdreven belastning, overvekt, genetikk, dårlig fotpleie, feilstilling av føttene, og bruk av uegnede sko.
 • Hvordan kan jeg forebygge vanlige fotproblemer?
  Forebyggende tiltak inkluderer å velge riktig type sko, unngå overdreven belastning, opprettholde sunne fotpleierutiner som regelmessig klipping av negler og fukting av huden, bruke ortopediske innleggssåler hvis nødvendig, og å styrke fot- og ankelmuskulaturen gjennom spesifikke øvelser.
 • Hva er symptomer på vanlige fotproblemer?
  Symptomer kan variere avhengig av problemet, men inkluderer vanligvis smerte, hevelse, rødhet, ømhet, blemmer, endringer i hudens utseende, og vanskeligheter med å gå eller stå.
 • Hvordan behandles vanlige fotproblemer?
  Behandling av vanlige fotproblemer kan omfatte hvile, ising, bruk av komprimering, heving av foten, bruk av smertestillende medisiner, fotterapi, bruk av spesialsko eller ortopediske innleggssåler, og i noen tilfeller kirurgi.
 • Er det spesifikke skotyper som anbefales for personer med vanlige fotproblemer?
  Ja, spesifikke skotyper som har god støtte, demping og plass til å puste, kan bidra til å lindre og forebygge vanlige fotproblemer. Det kan også være nødvendig å bruke spesialsko som er utformet for å adressere spesifikke fotproblemer.
 • Når bør jeg oppsøke medisinsk hjelp for mine fotproblemer?
  Du bør oppsøke medisinsk hjelp hvis du opplever alvorlig smerte som ikke lindres med hvile, hevelse eller rødhet som vedvarer, problemer med å gå eller stå, og hvis du mistenker en infeksjon eller alvorlig skade på føttene.
 • Kan vanlige fotproblemer forverres over tid?
  Ja, ubehandlede eller feilbehandlede vanlige fotproblemer kan forverres over tid og føre til kroniske smerter, deformiteter og nedsatt mobilitet. Derfor er det viktig å ta fotproblemer på alvor og søke nødvendig behandling.
 • Kan jeg bestille sko direkte på nettsiden deres?
  Nei, for øyeblikket tilbyr vi ikke muligheten til å bestille sko direkte på nettsiden. Våre sko kan kun kjøpes i vår fysiske butikk på Tau.
 • Tilbyr dere sko til spesielle behov?
  Vi tilbyr sko som er laget for de med fotproblemer/skader, og vi har et bredt utvalg av sko i ulike størrelser og bredder for å imøtekomme ulike fotbehov. Ortomed er er godt valg for mange.
 • Tilbyr dere sko for personer med fotproblemer?
  Ja, vi spesialiserer oss på å tilby sko for personer med forskjellige fotproblemer. Vårt team har ekspertise innen fotsykdommer og vil hjelpe deg med å finne sko som gir den nødvendige støtten og komforten.
 • Hva om jeg ikke bor i nærheten av Tau? Kan jeg fremdeles kjøpe sko fra dere?
  Dessverre tilbyr vi for øyeblikket ikke muligheten for fjernkjøp eller frakt av sko. Våre sko kan bare kjøpes i vår butikk på Tau.
 • Hvordan kan jeg finne butikken deres på Tau?
  Vår butikk ligger på Ryfylkeveien 1982, Tau. Du kan finne detaljerte veibeskrivelser på nettsiden vår, eller du kan kontakte oss direkte for veiledning.
 • Hva er åpningstidene deres?
  Våre åpningstider varierer, men du kan finne de mest oppdaterte åpningstidene på nettsiden vår eller ved å kontakte oss direkte.
 • Hvordan kan jeg kjøpe sko fra dere?
  For å kjøpe sko fra oss, må du besøke vår butikk på Tau. Vi har et bredt utvalg av sko tilgjengelig for alle, og vårt erfarne personale vil hjelpe deg med å finne sko som passer dine behov.
 • Kan jeg returnere skoene mine hvis de ikke passer eller jeg ikke er fornøyd?
  Du kan returnere sko som ikke passet, eller som har produksjonsfeil.
 • Hva er forskjellen på en fotterapeut og en fotpleier?
  En fotterapeut har vanligvis høyere utdanning og kan behandle en rekke medisinske fotproblemer, mens en fotpleier fokuserer mer på estetiske og generelle fotpleietjenester uten nødvendigvis å ha formell medisinsk opplæring.
Person Sitting on Gate

Flere spørsmål?

bottom of page